Find viden om produktet inden du køber det

testmagasin

DE 5 BEDSTE FILETKNIVE

BASERET PÅ VORES RESEARCH OG ANALYSER

Filetknive test

Filetkniven skal have et fleksibelt blad, fordi den skal kunne bøje, så bladet kan følge skindet på fisken, når du skal fjerne det fra fileten. Den klassiske filetkniv har en længde på mellem 16-24 cm. Men hvordan finder man så den bedste filetkniv på nettet? Det kan være en svær opgave, fordi der er utrolig mange typer at vælge mellem. Derfor har vi samlet de 5 bedste her i indlægget til dig. Så kan du i ro og fred, vælge den bedste filetkniv til dit køkken.

SÅDAN UDVÆLGER VI PRODUKTER HOS TESTMAGASIN

Herunder har vi samlet en liste med, hvordan vi gennemgår produkter, inden vi skriver vores artikel om kategorien. 

Sådan fungerer det:

 1. Det første vi starter med, er at gennemsøge nettet for spændende produkter.
 2. Derefter går vi i gang med at undersøge alle produkter indenfor kategorien og udvælger de bedst anmeldte og mest populære produkter.
 3. Til sidst skriver vi en artikel om kategorien, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over de bedste produkter indenfor kategorien.

Vi mener, at alle skal have mulighed for at finde de bedste filetknive. Derfor kan du også længere nede i artiklen finde de bedste filetknive på nettet.

Satake Houco

Tilbered en lækker fisk eller lav lækker sushi med sashimi ved brug af denne filetkniv fra japanske Satake. Kniven er en del af Houcho-serien og har derfor også det ergonomiske håndtag af magnolietræ. Det ensartede blad sørger for maksimal skarphed og præcision, hvilket er ideelt, når du skærer fisk og kød.

Med denne kniv er et enkelt snit nok, og du har friskskåret sashimi. Bladet er af rusfrit stål af høj kvalitet, og skarpheden bevares bedst ved brug af slibesten eller keramisk strygestål.

 • Perfekt til skæring af fisk
 • Ergonomisk håndtag af magnolietræ
 • Ekstremt skarpt og holdbart blad
filetknive

276,00 kr

Victorinox 

Når du skal filetere fisk eller skære andre bløde råvarer ud, er en filetkniv det bedste redskab, du kan række ud efter. Denne filetkniv fra Victorinox er fremstillet af rustfrit stål i samme høje kvalitet som producentens øvrige Swiss Army-knive og har et ergonomisk skæfte i maple wood. Træet er fremstillet i Indien og FSC-certificeret, og man har valgt netop maple wood, da det er en hård træsort med højt olieindhold og lavt krympetal, hvilket giver kniven en lang levetid. Filetkniven har en bladlængde på 18cm og er smal, lang og spids, så du let kan fjerne fileterne fra rygbenet på fisken. 

Filetkniven tåler opvaskemaskine, men da det slider på kniven, anbefales det af hensyn til stålets levetid at vaske den op i hånden.

 • Skarpt knivblad i rustfrit stål
 • Ergonomisk håndtag i maple wood
 • En klassisk Swiss Army-kniv
 • Perfekt til fisk og andre bløde råvarer
filetknive

409,00 kr

Miyabi 5000MCD 67

Chutoh-kniven fra Miyabi er en mellemstor kniv, som oftest anvendes når Shotoh-kniven er for lille og Gyutoh-kniven for stor. Man kan sige, at det er den perfekte universalkniv til køkkenet med en bladlængde på 15 cm. 

Kniven er en del af 5000MCD 67-serien, som er karakteriseret af knivskarpe og ultra holdbare knive. Chutoh-kniven er ingen undtagelse. Navnet ’67’ kommer af knivenes hårdhed på 67 rockwell. Stålets kerne består af 133 lag, som er behandlet med CRYODUR-ishærdningsprocess. Derfor er kniven utroligt holdbar, men på samme tid beskyttet mod korrosion. Stålet giver det unikke damask-design, som fanger og låser dit blik. Knivbladet er fremstillet i pulverstål, hvor skaftet er fremstillet i smukt sort asketræ. Skaftet har den traditionelle D-form, som giver et ergonomisk greb, så du ikke bliver træt i hånden under brug. 

Denne knivserie fra Miyabi er til dig, der ønsker de skarpeste og mest holdbare knive, hvor kvaliteten ligger i den absolutte top. 

 • Ultimativ hårdhed og skarphed
 • En del af 5000MCD 67-serien
 • 133 lag is-hærdet stål
 • Unikt og smukt damask-design
 • D-formet skaft
filetknive

3.200,00 kr

Chroma P7

Denne filetkniv fra Chroma er til dig, der ikke går på kompromis med kvaliteten og skapheden af dine knive. Knivens design gør den fleksibel i brug, når du udbener fisk.

Chromas 301-knivserie er lavet af japansk højkvalitets 301-stål, og hver kniv er håndslebet for at gøre klingerne så skarpe som overhovedet muligt. Serien er designet af F.A. Porsche i samarbejde med den berømte østrigste kok, Jörg Wörther. Knivens håndtag er ergonomisk formet og udstyret med en “perle” af metal, som tydeligt afgrænser håndtaget for bedre kontrol over kniven. Desuden skaber det strømlinede design en hygejnisk overgang fra klinge til håndtag. 

 • Ergonomisk håndtag
 • Fleksibel for nem udbening
 • Højkvalitets stål
filetkniv

459,00 kr

Kai

Debakniven er en traditionel japansk kniv til filettering af fisk. Knivene er en del af Wasabi Black serien fra Kai Shun, som har sin oprindelse fra de japanske kommunale køkkener. Serien er velkendt for sin vedvarende funktionalitet, skarphed, robuste materialekvalitet og et minimalistisk design. Kniven har et vandfast plasthåndtag med en tilsætning af bambuspulver for at opnå et behageligt greb. Det højpolerede, rustfrie knivblad er støbt i 1K6 stål, som udelukker ophobningen af snavs. Knivene fås i forskellige størrelser, så du kan tilpasse netop dine egne behov i køkkenarbejdet.

 • Fås i forskellige størrelser
 • Til filettering af fisk
 • Plasthåndtag med bambuspulver
filetknive

335,00 kr