Find viden om produktet inden du køber det

testmagasin

Du kan gøre din hverdag en del nemmer ved at investere i en tørretumbler. Hvis i er flere personer i husstanden, så bør du hel klart læsere mere her. Med en tørretumbler i lejligheden eller huset, vil du hurtigt kunne tørre dit vasket tøj, og du vil give dit tørrestativ en aflastning.

De fleste af os, har nok prøvet det med at hænge tøj til tørre på tørrestativet og så er det ikke tørt og klar til brug dagen efter. Det problem kan du hurtigt løse, ved at købe en tørretumbler. Derfor har vi her på siden, udvalg de 6 bedste tørretumbler til dig, så du hurtigt kan få et overblik over dem.

Så hvis du står og skal til at købe en tørretumbler, men ved ikke hvilke der er gode til prisen. Så kan du her i indlægget blive klogere på, hvilket tørretumbler der er gode og som ikke koster en halv bondegård.

VÆRD AT VIDE NÅR DU SKAL HAVE NY TØRRETUMBLER

Hvis du har besluttet dig for, at du skal ud og købe en tørretumbler, så er der nogle punkter som du bør overveje inden du trykker køb. Herunder har vi samlet en liste med punkter, du skal være særlig opmærksom på når du er på jagt efter den bedste tørretumbler.

Varmepumpe:

Gå efter en tørretumbler med varmepumpe. Ved at vælge en tørretumbler med varmepumpe, så sikre du dig at din elregning ikke stikker af, derudover er den også med til at tørre dit tøj på den mest effektive måde. 

Hvis vi sammenligner en tørretumbler med varmepumpe og en uden, er der klart nogle fordele. En tørretumbler uden varmepumpe, bruger nemlig en del mere strøm, fordi at den skal dampe tøjet tørt. Og som vi nævnte ovenover, så bruger en tørretumbler med varmepumpe, altså ikke særlig meget strøm, fordi varmepumpen gør at tøjet både tørre hurtigere, men også på en mere effektiv måde.

Energimærket:

Hvis du har købt et køleskab eller måske en vaskemaskine før, så har du nok også set og hørt om energimærker. Energimærket er et stempel for, hvor meget maskinen bruger i strøm. De forskellige energimærker går fra g til d.. G er det mærke der bruger mest strøm og D er det der bruger mindst. Og der kan altså være mange penge at spare i strøm, for det viser sig at en tørretumbler med energi mærke g, bruger op til 60% mere i strøm, end en med energimærke D.

Alle de tørretumbler som du kan finde her i testen, har det til fælles at de alle er i energimærke A. Energimærket A er det bedste og det er den maskine som bruger mindst strøm, dog er det også den maskine som bruger mest tid på at tørre tøjet.

Du kan bruge energimærket som et godt fingerpeg, til hvilken maskine du bør vælge hjem til.. En anden god fordel ved at vælge en tørretumbler med energimærke A, er at du er med til at skåne miljøet.

En vigtig ting at nævne er, at energimærket kun gælder inden for samme kategori.  Det vil altså sige at hvis du køber en tørretumbler med energimærke A, så er det altså ikke ens betydning med at du spare lige så meget i strøm med et køleskab med energimærke A.

Det vi vil frem til, er at du altid bør undersøge hvilket energimærke, dit nye elektriske apparat har inden køb.

De 6 bedste tørretumblere i test:

AEG Kondenstørretumbler

Slip for sortering – bland bomuld med syntetisk

MixDry programmet tørrer en blanding af syntetisk og bomuldstøj jævnt, uden at tørre for meget eller for lidt. Varmepumpeteknologien garanterer, at tøjet modtager den nøjagtige mængde varme, hvilket også reducerer energiforbruget.

Tromlebevægelserne reducerer rynker og folder

Tørretumblerens tromle roterer i begge retninger, hvilket hjælper med at tørre tøjet jævnt og mindske rynker og folder.

Fleksibel dørhængsling giver fleksibel indretning

Døren til tørretumbleren kan drejes, og du kan vælge mellem fire forskellige placeringer af dørhåndtaget. Så uanset om du stabler dine produkter oven på hinanden eller placerer dem side om side, kan du åbne lågen i den retning, du ønsker.

tørretumbler

AEG Kondenstørretumbler

Reduceret energiforbrug

MixDry programmet tørrer en blanding af syntetisk og bomuldstøj jævnt, uden at tørre for meget eller for lidt. Ingen sortering nødvendig. Varmepumpeteknologien garanterer, at tøjet modtager den nøjagtige mængde varme, hvilket reducerer energiforbruget

Automatisk registrering af tøjmængde

PreciseDry’s avancerede fugtsensorer sparer tid og reducerer energiforbruget ved automatisk at justere programmet til tøjmængden. Giver den rette tøjpleje, så hvert stykke tøj holder længere.

Mindre krøllet tøj

Tørretumblerens tromle roterer i begge retninger, hvilket hjælper med at tørre tøjet jævnt og mindske rynker og folder.

tørretumbler

AEG Kondenstørretumbler

Op til 40% energibesparelse

Opnå en stærk reduceret elregning sammenlignet med en energiklasse B eller C tørretumbler, og skån samtidig miljøet. Med varmepumpeteknologi tørres tøjet ved lavere temperatur, hvilket også er mere skånsomt for dit tøj.

Lavt energiforbrug, lavt støjniveau og høj ydeevne

ÖKOInverter motoren er en driftsikker kvalitetsmotor med 10 års tryghedsordning. Den har et lavt energiforbrug, hvilket sikrer en bedre stabilitet, øget ydeevne samt længere holdbarhed og det lavest mulige støjniveau.

Strømbesparende funktion

Når dit tøj er tørt, vil tørretumbleren efter 10 minutter slukke for maskinen. Dermed har du intet unødigt strømforbrug, og du kan med god samvittighed vente med at tømme tørretumbleren, da der ikke forbruges strøm til at holde tørretumbleren tændt.

tørretumbler

Bosch Aftræks- og kondenstørretumbler

AutoDry

AutoDry-sensoren ved, hvornår dit vasketøj er klar, hvilket undgår overophedning og beskytter dit tøj.

Iron Assist

Tørretumblerens dampbehandling reducerer folder og din bunke tøj, der skal stryges.

Automatiske programmer

De automatiske programmer har fugtsensorer, der måler vasketøjets restfugt under tørring. Programmet slutter ikke, før den indstillede tørreindstilling er nået.
Blandt de automatiske programmer er Bomuld, Bomuld Øko, Syntetisk, Mix, Tæpper, Finesser, Undertøj, Sport, Skjorter, Quick 40 og Håndklæder.

tørretumbler

Grundig Kondenstørretumbler GTPE59E23CBN

Grundig Kondenstørretumbler

  • Type: Kondenstørretumbler med varmepumpe
  • Design: Stilfuld og moderne emballage
  • Brugervenlighed: Enkel at manøvrere med høj kvalitetsfaktor
  • Kapacitet: Plads til 9 kg vasketøj
  • Tromlebelysning: Ja, for bedre synlighed
  • Display: Klart og tydeligt, som gør det nemt at se valgte indstillinger
  • Sensorer: Intelligente sensorer der overvåger luftfugtigheden, så tøjet kun tørrer, så længe det er nødvendigt, og sikrer optimal energieffektivitet
  • Specialfunktion: Ekspres-program på kun 14 minutter for hurtig tørring

Denne kondenstørretumbler fra Grundig er ikke kun designet til at se godt ud, men også for at give brugeren en nem og effektiv tørreoplevelse. Den er bygget med avancerede teknologier for at sikre, at dit tøj tørrer hurtigt, men samtidig skånsomt og energieffektivt. Den rummelige tromle og inbyggede belysning sikrer, at du nemt kan laste og aflæsse dit vasketøj. Med sit klare display og intuitive indstillinger er det en fryd for enhver husstand.

tørretumbler

Electrolux Aftræks- og kondenstørretumblere 

Perfekte resultater og lavere energiomkostninger

Energibesparende varmepumpeteknologi bruger lavere temperaturer sammenlignet med standardmodeller, så tøjet holder formen og holder længere. Varmepumpeteknologien opnår uovertruffen energieffektivitet med op til 40 % energibesparelse.

Vendbart dæksel for mere fleksibel montering

Tørretumblerens venstrehængte låge er vendbar, hvilket betyder, at den kan tilpasses perfekt til dit hjem. Håndtaget kan monteres i to forskellige positioner for lettere at kunne åbne og lukke.

Praktisk tørring med funktionen Delayed Start

Med funktionen Delayed Start starter din tørretumbler, når du vil. Skift starttidspunktet for tørreprogrammet, så det passer til din tidsplan – indtast blot tiden og lad maskinen klare resten.

tørretumbler

KONDENS ELLER AFTRÆKSTØRRETUMBLER?

Der er kommet nogle anbefalinger fra energistyrelsen, når det kommer til hvilket energimærke, du bør vælge. De anbefaler at du vælger en tørretumbler med energimærke A. Det forlyder at der er store krav, for at en tørretumbler kan få et energimærke A, derfor er det også kun de bedste som kan få dette energimærke.

Ulemperne ved at have en tørretumbler med aftrækstumblere, er at de udleder unaturlig meget fugt ud, så luftfugtigheden i dit hjem vil stige.

Kondenstørretumlere sørger for at udlede så lidt fugt som muligt, hvilket er at foretrække.

Så vores anbefaling til en tørretumbler er, at du skal vælge en med et godt energimærke og en maskine som kan formå at fjerne fugten i rummet, der kommer når man tørre tøjet.

HVILKET MÆRKE SKAL JEG VÆLGE?

Ofte har vi danskere vores favoritmærke, når det kommer til elektronikapparater. Det kan sagtens være en god ide at holde sig til sit favorit mærke, hvis du ikke har oplevet nogle problemer tidligere med mærket. Har du dog det, så anbefaler vi du vælger en tørretumbler fra et andet mærke. Det er dog også vigtigt at nævne, at der er nogle mærker som er specialister indenfor et bestemt område. I den sammenhæng, er det værd at nævne AEG, som har specialiseret sig indenfor tørretumblere. Derfor kan vi også med god samvittighed, anbefale dig en tørretumbler fra AEG.

Derudover er der også de andre kendte mærker som Bosch og Siemens, det er også to mærker som laver nogle gode tørretumbler og som har fået gode anmeldelser af danskerne. Det er dog vigtigt at nævne, at det er det samme firma, som ejer begge mærker. Derfor kan det også være lige meget om, du køber fra det ene eller det andet, da de begge modeller bliver produceret på den samme fabrik og med de samme dele.

Måske vil du også læse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *