Find viden om produktet inden du køber det

testmagasin

Sponseret

Med den digitale udvikling følger også en større bekvemmelighed ved at finde og vælge at optage lån online frem for at gå ned i banken. Men hvilke fordele er der? Og hvorfor bør du også følge denne udvikling? Det kan du blive klogere på i denne artikel, som skildrer gode fordele for dig som lånetager. 

I en tid, hvor digitaliseringen er på sit højeste, sker der så mange udviklinger, der på mange måder kommer os alle til stor gavn. Folk søger bekvemmelighed, hurtige svar og nemheden frem for bøvlet. Og lige netop det har også smittet af på lånemarkedet, hvor en bølge af muligheder er strømmet ud på internettet og gjort det meget nemmere at finde og låne penge – f.eks. gennem sammenligningstjenester. Her kan LendMe nævnes som et godt eksempel. 

Lad os kigge lidt nærmere på disse fordele, som det bringer med sig, når også det at låne penge bliver nemt og kan gøres online.

Hurtig og nem sammenlignings- og ansøgningsproces

Vi kommer ikke udenom det, om vi vil det eller ej, men internettet har gjort vores hverdag meget nemmere og en del hurtigere. Det er nemt lige at tage telefonen eller en tablet frem og finde et svar online på noget konkret. Det samme gør sig gældende, når vi vil have svar på mulighederne for at låne penge, og med sammenligningstjenester, der kun er få klik væk, kan vi nemt og hurtigt sammenligne og ansøge om lån online.  

Slip for fysiske møder i banken

Med sammenligningstjenester slipper du simpelthen for at gå hele den lange vej ned i banken, tage den lange argumenterende samtale om, hvorfor du skal have et lån, for herefter at blive begrænset i dine muligheder for at låne penge eller ligefrem blive afvist. 

Og dette er kun ét besøg i én bank, og nu venter den samme oplevelse i 4, 5 eller 6 andre banker. Og pludseligt, så har du brugt flere timer og dage på et minimalt afkast. Disse fysiske og lange møder slipper du får ved at benytte sammenligningstjenester online fra din telefon, computer eller tablet.

Indtast få oplysninger, men modtag en række lånetilbud

Med online sammenligningstjenester kan du nemt og hurtigt indtaste nogle oplysninger om dig selv, og hvad du ønsker at låne. Herefter sender sammenligningstjenesten din ansøgning afsted til en række banker, som herefter afgøre, om de vil låne dig penge eller ej. 

Vil de låne dig penge, kommer bankerne med deres tilbud, og når sammenligningstjenesten har fået indsamlet svar fra en række banker, modtager du en opringning via telefonen eller blot en mail med en række tilbud fra forskellige banker. Herefter kan du kigge dem igennem og finde det, der passer dig.

Nemt og bekvemt

Det, som tager dig flere timer, tager samme tid for en sammenligningstjeneste. Fordelen er bare, at det er nemt og hurtigt for dig, fordi du ikke skal til at nede og snakke med en masse banker for alligevel at blive afvist. I mellemtiden kan du lave alt muligt andet, der er meget sjovere og mere interessant, når du lader en sammenligningstjeneste gøre alt arbejdet for dig.

Bedre overblik og sammenligning til gavn for dig og din privatøkonomi

Når du modtager en række lånetilbud fra forskellige banker gennem en sammenligningstjeneste, så får du et super nemt og klart overblik over, hvad de forskellige banker kan tilbyde dig. Du får ikke et 10-siders langt dokument fra hver bank, men får derimod de vigtigste pointer præsenteret, takket være sammenligningstjenesten, som går ind og kigger og analysere de vigtigste punkter fra bankernes lånetilbud.

Kort fortalt, så får du simpelthen et klart overblik over, hvad de forskellige banker har af ÅOP (årlige omkostninger i procent), men også hvilke afdragsordninger, vilkår, gebyrer, afbetalingsperioder osv., de kan tilbyde. 

Fleksible lånemuligheder

Når du benytter sammenligningstjenester, så er du sammen med andre med til at presse markedet i retning af at blive mere online og til fordel for jer som forbrugere. Det betyder også, at du er med til at skabe større interesse for noget, som presser bankerne til at tilbyde dig og andre de bedste lån, fordi bankerne nu skal konkurrere mod hinanden om at give de bedste lån.

Bankerne gavnes af, at det bliver nemmere for dig at finde og vælge et lån online, som de kan udlåne til dig, men pludseligt har du, andre forbrugere og sammenligningstjenesterne fordelen ved at få lån fra forskellige udbydere, hvilket presser den enkelte bank til at give dig et bedre tilbud end en anden bank – ellers vælger du jo bare konkurrenten.

Læs disse tips, inden du sætter din endelige underskrift

Inden du sætter din endelige underskrift på et lån, er det en rigtig god ide, at du har gennemgået disse tips. Start først og fremmest med at sætte dig ind i, hvad de forskellige termer og begreber betyder, såsom ÅOP, den effektive rente, afbetalingsperiode, opstartsgebyrer osv. Dermed er du sikker på, at du forstår 100%, hvad du underskriver og aftaler med en bank, hvilket i sidste ende ikke burde give dig negative overraskelser i din privatøkonomi.

Derudover er det også en god ide at læse kontrakten fra ende til anden. Det lyder kedeligt, og selvom en sammenligningstjeneste har pointeret det vigtigste fra det konkrete lån, vil du takke dig selv, hvis du læser kontrakten igennem, og du finder noget, som ikke helt passer ind i din privatøkonomi eller interesse. Ikke desto mindre er det altid en god ide selv at vide, hvad man går ind til, når der er tale om penge, og derfor bør man også selv læse en kontrakt, før man sætter sin underskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *