Find viden om produktet inden du køber det

testmagasin

Det kræver godt gear, når man skal streame.
Det kræver godt gear, når man skal streame.

Hvis man er fan af at spille videospil enten på computer, konsol eller andre elektroniske enheder og elsker at møde nye mennesker på tværs af landegrænser, så kan streaming være en fantastisk måde at forbinde de to ting. Men streaming kan dog også være teknisk. Det handler ikke bare om at have den nyeste computer eller spillekonsol. Det handler i høj grad også om det øvrige gear, som man skal bruge for at skabe en god streamingoplevelse. De mest succesfulde streamere tilbyder deres følgere en sprød lydoplevelse, en klar video og en passende lyssetting, udover selvfølgelig et godt gameplay og en sjov og charmerende tilgang til deres følgere. Der findes mange forskellige steder, man kan streame, såsom YouTube og Twitch, og de spillere, der streamer her, bruger virkelig godt gear, der fuldender oplevelsen. Her er nogle af vores favoritelementer til en god streamingoplevelse. 

Hvor skal man streame henne?

Hvis man er ny i streaming, kan det være lidt svært at gennemskue, hvor man skal starte henne. Det mest populære er at streame enten på YouTube eller Twitch. Twitch er en online streamingplatform, hvor man kan finde rigtig mange forskellige streamere, der streamer alt lige fra League of Legends og Minecraft til pokerspil. Online poker er nemlig blevet meget populært, og der er mange online platforme, der har skabt et brand omkring sig selv, og her er Twitch også blevet et populært sted at se de professionelle spillere streame deres pokerspil og dermed lære en ting eller to. For eksempel har den populære online platform PokerStars deres eget hold af professionelle spillere, og mange af disse kan også findes på Twitch. Her kan man blandt andet se professionelle spillere som Lex Veldhuis, Felix Schneiders og den danske spiller Lasse Jagd Lauritsen folde sig ud ved det grønne bord.

YouTube er også et populært medie at streame på, og her kan man også finde mange forskellige streamere og spil. Det kommer dermed lidt an på, hvilket medie man foretrækker, og her må man prøve sig lidt frem.

Et godt valg af mikrofon

Der er selvfølgelig nogle helt basale elementer, der skal være på plads, før man kan begynde at streame. Man skal for eksempel have en god computer, der kan trække de helt store spil og som har en god grafik. Det er dog ret individuelt, hvilken slags computer man foretrækker, og mange vælger også at bygge den perfekte computer selv. Men derudover er der også mange delelementer, der skal spille sammen for at skabe den gode oplevelse. Et af de elementer er mikrofonen. Man skal nemlig have en god mikrofon for at skabe god lyd, og her kan vi anbefale mikrofonen fra Blue, der går under navnet Yeti. Yeti er en meget pålidelig mikrofon, og så er den let af bruge. Den bliver ofte brugt i podcastsammenhænge, fordi lydkvaliteten er enormt god og klar. Den har både bluetooth og USB-forbindelser, og den kan fås i både sort, sølv og midnatblå hos mange forskellige forhandlere.

Et godt headset

Ligeledes er et godt headset alfa og omega, og her findes der også et hav af gode valgmuligheder. Smag og behov spiller ind i valget, men vi kan varmt anbefale ATH-M50x fra mærket Audio-Technica. De har i test vist sig at være særdeles holdbare. Samtidig har de et højt komfortniveau og en virkelig god lyd. De kan foldes sammen og holder batteri længe, hvilket gør det muligt at streame i timevis uden afbrydelser. Er man altså ude efter gode, holdbare høretelefoner, er dette et godt bud. Leder man efter en kombination af headset og mikrofon, så man kun skal investere i én ting, laver Audio-Technica også den populære ATH-M50xSTS Streamset, der som sagt både består af et headset og en mikrofon – begge i virkelig god kvalitet og med et højt komfortniveau.

Andre muligheder for godt udstyr

Et godt keyboard er også en af de ting, der skal til, når man streamer.

Noget andet, som de fleste streamere lægger meget vægt på, et er godt keyboard og en mus i høj kvalitet. Her er der også virkelig mange gode valgmuligheder, og valget afhænger lidt af smag og behag. Gode mærker kan bruges som pejlemærke, når man skal vælge, og her kan blandt andet anbefales Logitech, Surge, Dell, Corsair og Ghost.

Der er dermed nok at give sig i kast med, hvis man vil i gang med at streame, og ofte er det de mange valg af gear, der kan give de største udfordringer, fordi man gerne vil vælge det bedste af det bedste. Det bedste er oftest faktisk at prøve sig frem og skabe sine egne erfaringer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *