Find viden om produktet inden du køber det

testmagasin

DE 9 BEDSTE CYKELCOMPUTERE

BASERET PÅ VORES RESEARCH OG ANALYSER

Cykelcomputere

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at GPS teknologi er fremtiden indenfor sport. Vi kan se teknologien har spredt sig til de fleste sportsgrene de seneste par år og det har også gjort sin indtog i cykelsporten i for af cykelcomputere. Den store fordel ved en cykelcomputer med GPS er, at du efter din cykeltur kan sammenligne din præstation med andres og se, nøjagtigt hvor hurtigt du har kørt hvornår. Derudover så kan du også bruge en cykelcomputer til at vise vej, hvis du er kommet på afveje.

De nyeste cykelcomputere på markedet er vilde og vi forventer kun de bliver endnu vildere igennem de næste par år. Du kan finde funktioner som Puls, gennemsnitsfart, antal watt du træder, højdemeter og mange andre brugbare informationer. Med andre ord, så er det næsten kun din fantasi der sætter grænser for, hvad du kan måle med en cykelcomputer. Der er dog rigtig mange forskellige cykelcomputere på markedet og derfor kan det også hurtigt blive en stor udfordring at finde de bedste. Derfor har vi samlet de 9 bedste cykelcomputere til dig her i indlægget!

DET BØR DU OVERVEJE, INDEN DU KØBER EN NY CYKELCOMPUTER:

  • Batterilevetid: Det som cykelcomputeren har fået en del tæv over, er at den længe har haft en dårlig batterilevetid. Derfor bør du altid undersøge dette, inden du trykker køb ved den pågældende cykelcomputer.
  • Sensorer: sensorer er den del af cykelcomputeren, der sikrer en lang levetid på enheden og fremragende tilslutningsmuligheder. Det er derfor en vigtig ting at kigge efter, når du skal vælge en ny cykelcomputer.
  • GPS-sporing: En af de vigtigste ting ved en cykelcomputer, er helt klart GPS funktionen. Derfor er det også vigtigt du vælger en, med en opdateret og veludviklet GPS software.
  • Pris: Prisen kan varigere utrolig meget på de populære cykelcomputere. Derfor bør du også undersøge markedet, inden du blot køber en. Da du ofte kan spare mange penge på cykelcomputeren, ved at finde den på tilbud.
  • Hvad siger forbrugere og eksperter: Sidst anbefaler vi du altid undersøge anmeldelser af den pågældende cykelcomputer, inden du køber den. Du kan med fordel også læse anmeldelserne af den pågældende webshop.

Fordele ved cykelcomputere med GPS:

·         God til at planlægge cykelrouter og finde vej

·         God til at måle din cykeltur, i form af kilometer

·         Få en helt masse data omkring din cykeltur

Ulemper ved cykelcomputere med GPS:

·         Den koster ofte flere tusind kroner

·         Du får ikke altid et stabilt signal, hvilket kan medføre ventetid på cyklen

·         Stort udvalg, hvilket gør det svært at finde de bedste

Garmin Edge 830

Garmins nye Edge 830 cykelcomputer fås her i en smart Performance Bundle til dig der elsker at køre landevejsløb og gerne vil have de bedste målinger undervejs. Denne bundle er det perfekte valg, hvis du ønsker at få det optimale ud af din træning ved at planlægge ruter, analysere og måle dine resultater og kort og godt udnytte den moderne teknologi til at optimere din cykling.

Garmin har naturligvis beholdt de gode features fra tidligere Edge-modeller og tilføjet en masse nye. Du får derfor bl.a. endnu flere cykelspecifikke træningsplaner og powerkurve samt træningsbalance. Ligesom der er tilføjet en ny akklimatiserings-måling med tilhørende planlægning, så du kan tilpasse din træning til det klima og den højde du skal køre i. Edge-computeren giver desuden advarsler om hvornår det er på tide at spise og drikke, mens du cykler. Løbende får du informationer om eventuelle bjergtoppe du passerer, og kører du MTB, kan du nu får præcise tal på hvor mange og hvor lange hop du foretager på din cykel.

Du får desuden forbedrede oversigter over dine ruter, med information om sværhedsgrad mm. Edge holder også styr på dit flow, så du kan analysere det og forbedre dit momentum til næste cykeltur. Hvis du installerer TrailForks-appen får du adgang til mere end 130.000 MTB bjergruter, fordelt over hele kloden. Ruterne er alle niveauinddelt, så du nemt finder en der passer til dit niveau. På computeren får du ogsp direkte adgang til information om ruterne. Du slipper dermed for at fumle med en mobiltelefon, mens du cykler. Bemærk at TrailForks kun er pre-installeret i MTB-bundlen, men kan downloades til denne computer. Som en ekstra bonus har Edge 830 alarm og “Find my Edge”.

cykelcomputer

Pris

2.995,00 kr

Wahoo Element Bolt V2

Wahoo Elemnt Bolt V2 er verdens mest aerodynamiske cykelcomputer.

Denne version er en bundle version med pulsbælte, speedsensor og kadencesensor. Element Bolt V2 har en lille kompakt størrelse, men det gør den bestemt ikke mindre værd.

Den nye model er spækket med fede funktioner og hundredvis af datafelter. Cykelcomputeren er kompatibel med ANT+ samt Bluetooth. Derudover indeholder den funktioner, såsom kort over hele verdenen med turn-by-turn navigation, trådløs opsætning via smartphones, programerbar LED lys i toppen, smart notifikationer, automatisk lagring af dine ruter fra Strava eller Ride with GPS, Strava Live Segmenter, rundturplanlægger som opretter en tilfældig rute efter din ønsket distance. 

Anvendelse
Bundel versionen af Element Bolt V2 er utrolig let at anvende. Opsætningen foregår nemlig via Wahoo’s egen app. Når du først har din cykelcomputeren i hånden, går der ikke længe før den er klar til brug.

Denne bundel pakke indeholder også pulsbælte, speedsensor og kadencesensor. 

cykelcomputere

2.399,00 kr

Wahoo Element Bolt v2

Wahoo Elemnt Bolt V2 er verdens mest aerodynamiske cykelcomputer.

Element Bolt har en lille kompakt størrelse, men det gør den bestemt ikke mindre værd.

Den nye model er spækket med fede funktioner og hundredvis af datafelter. Cykelcomputeren er kompatibel med ANT+ samt Bluetooth. Derudover indeholder den funktioner såsom kort over hele verdenen med turn-by-turn navigation, trådløs opsætning via smartphones, programerbar LED lys i toppen, smart notifikationer, automatisk lagring af dine ruter fra Strava eller Ride with GPS, Strava Live Segmenter, rundturplanlægger som opretter en tilfældig rute efter din ønsket distance. 

Anvendelse
Cykelcomputeren fra Wahoo er utrolig let og brugervenlig at anvende. Opsætningen og indstillingerne i computeren er lettere end på nogen anden cykelcomputer. Opsætningen foregår nemlig via Wahoo’s egen app. Når du først har din cykelcomputeren, når der ikke længe før du er igang. 

cykelcomputer

1.919,00 kr

Garmin Edge 530 Performance Bundle

Fra Garmin får du her den nye smarte Edge 530 cykelcomputer i en Performance Bundle, der er målrettet dig der gerne vil have fuld overblik over din fart, din kadence og puls mens du træner og kører løb. Computeren giver dig hurtig og nem adgang til din information, og har, sammenlignet med ældre Edge-computere, fået en række nye features, mens de gode gamle er bibeholdt.

F.eks. får du nu endnu flere cykelspecifikke træningsplaner end før, der er powerkurve og træningsbalance. Herudover får du akklimatiserings-måling og planlægning i computeren, så du kan tilpasse din træning efter klima og højde. Computeren gør også din kørsel mere sikker, ved f.eks. at give advarsler om ulykker og skarpe sving, ligesom du får notifikationer om, hvornår du bør indtage væske og føde undervejs.

Denne Performance Bundle indeholder de sensorer og holdere du får brug for, for at få nøjagtige og brugbare målinger af din fart, kadence mm. Derudover har Edgnu nu fået indbygget alarm og “Find my Edge”, så du let kan finde din cykelcomputer, hvis den f.eks. er røget af cyklen under et styrt.

Anvendelse
Med Connect IQ kan du tilpasse denne Edge 530 cykelcomputer, med et stort udvalg af tredjeparts-apps og programmer. Blandt de mange prorammer du kan bruge er Training Peaks, Strava, TrailForks, Today’s Plan, Xert, Specialized, Komoot og Wikiloc. Denne Edge er desuden blevet opgraderet med en ny Workout API-integration, der automatisk synkroniserer dine workouts og træningsplaner med Edge.

Du kan også sætte din Edge 530 op til at modtage beskeder fra sociale medier, så du ikke går glip af vigtige beskeder, mens du er på farten. Med computeren kan du også holde styr på dine medrytteres placering og giver besked om din egen position til familie og venner. Det er muligt at sende beskeder til andre ryttere i din gruppe med denne Edge-computer. Det smarte system giver dig også advarsler, hvis der f.eks. opstår uheld på ruten længere fremme. Du får også advarsler om skarpe sving. Derudover er computeren naturligvis fuldkommen Varia-kompatibel, så du f.eks. kan benytte Garmins smarte radar-lygter.

cykelcomputer

2.399,00 kr

Garmin Edge 1030 

Så er den her endelig – efterfølgeren til den ultra populære Garmin Edge 1030 Bundle, nemlig Garmin Edge 1030 Plus Bundle. Modellen er præcis lige så lækker som Edge 1030, den har blot fået tilføjet endnu flere fede features og har fået forbedret flere af sine funktionaliteter. Blandt de funktioner som letter brugervenligheden kan nævnes; en større hukommelse, som nu er på 32 GB. En længere batterilevetid, som er øget fra 20 til 24 timer.

Et mere følsomt touch-display, samt en hurtigere processor, som beregner ruten dobbelt så hurtigt som Edge 1030. Denne Edge 1030 Plus Bundle-version indeholder 1 stk. Garmin Edge 1030 Plus computer, 1 stk. softstrap pulsmåler, 1 stk. kadence- og hastighedssensor, 1 stk. sikkerhedssensor, samt monteringsbeslag, guides og USB-ladekabel. 

cykelcomputer

4.627,00 kr

Garmin Edge 830 

Her får du Garmins nye Edge 830 cykelcomputer. Et perfekt valg, hvis du vil få det optimale ud af din træning ved at planlægge ruter, måle dine resultater og udnytte teknologi til at optimere din cykling. Garmin har naturligvis skabt en Edge cykelcomputer, hvor de gode features fra tidligere modeller er bibeholdt, mens en masse nye er kommet til. Derfor er der f.eks. nu endnu flere cykelspecifikke træningsplaner. Der er powerkurve, træningsbalance og en ny akklimatiserings-måling samt planlægning, der gør det muligt at tilpasse din træning efter det klima og den højde du kører i. Computeren kan desuden give dig advarsler om hvornår det er på tide at indtage føde og væske, hvis du skal yde dit bedste.

Du får løbende informationer om de bjergstigninger, du passer, og kører du MTB, er Edge nu i stand til at fortælle dig præcis hvor mange og hvor lange hop du foretager på din cykel. Derudover får du nu forbedrede oversigter over din rute, så du kan se, hvor svær den er, og få de informationer du har brug for. Du får bedre oplysninger om dit flow, så du kan tilpasse dit momentum. Med TrailForks-appen installeret får du oven i dette adgang til mere end 130.000 MTB bjergruter, fordelt over hele kloden. Alle er de niveauinddelt ligesom du kender det fra skiløjper. Computeren giver direkte adgang til information om ruterne, uden du behøver fumle med din telefon først. Bemærk at TrailForks kun er pre-installeret i MTB-bundlen, men kan downloades til denne computer. Som en ekstra bonus har Edge 830 alarm og “Find my Edge”.

cykelcomputer

2.489,00 kr

Cateye Stealth Evo

Denne Stealth EVO+ cykelcomputer fra Cateye er med GPS og har 19 forskellige funktioner. -herunder bl.a. hastighed, watt, højdemeter, puls og kadence. 

Displayet er inddelt i 3 zoner og er let aflæseligt, når du sidder på cyklen. Du har selv mulighed for at vælge hvilke data du ønsker tilgængelig på displayet. 

Modellen har ANT+ og data kan overføres til bl.a. Strava. 

cykelcomputer

639,00 kr

Garmin Edge 1040 Solar

Garmin Edge 1040-serien kommer med helt nye, spændende funktioner og er pakket med teknologi, som kan gøre dig klogere på at forstå dine styrker og svagheder, når du træner. 

Den nye cykelcomputer er med GNSS teknologi, så du opnår endnu bedre dækning og mere nøjagtig positionering, når du kører i tætte skove eller fjerntliggende cykelstier. Samtidig er brugervenligheden gjort mere simpelt, så du hurtigt kan sætte dig i sadlen og cykle afsted. Med Live-Track kan du dele din placering med dine venner, og give dem mulighed for at koble sig med på turen, ved at lade dem se hele din planlagte rute.

Garmin Edge 1040 Solar er Garmin’s første cykelcomputer med solopladning, så du er sikker på at kunne nå i mål uden at miste batteri og dermed vigtig data. Garmin Egde 1040 Solar forlænger nemlig batteritiden med op til 20 minutter mere i timen, hvis du cykler i dagslys.

Solcelle cykelcomputer modellen er også med en endnu større hukommelse end Garmins hidtil modeller. Den interne hukommelse er på hele 64GB.

Garmin Edge 1040 Solar er altså sin kategori fuldkommen overlegen. Navigation, planlægning og præstationssporing giver en alt-i-en løsning, toppet med smarte tilslutningsmuligheder.

cykelcomputere

4.638,00 kr

Garmin Edge 530

Edge 530 er Gamins nye cykelcomputer til dig der gerne vil have al information om dine cykelture, din træning, dine ruter mm. Denne nye opdaterede Garmin Edge cykelcomputer har naturligvis de mange gode features du kender fra ældre versioner, og har derudover fået en masse nye smarte features. F.eks. har denne Edge flere cykelspecifikke træningsplaner end tidligere modeller.

Der er powerkurve, træningsbalance og et avanceret akklimatiserings-system, så du kan tilpasse din træning efter klima og højde. Som noget nyt giver computeren dig også advarsler om hvornår du bør indtage føde og væske, og du får nye informationer om de bjergstigninger, du bestiger. MTB-elskeren vil sætte pris på, at Edge nu kan fortælle dig præcis hvor mange og hvor lange hop du foretager på din cykel.

Der er også tilføjet information om sværhedsgraden af din rute. Derudover får du analyser af dit flow mens du cykler, så du kan se, hvornår dit momentum bliver brudt. I denne MTB-bundle er der pre-installeret TrailForks, der giver dig adgang til over 130.000 bjergruter for MTB-ryttere over hele verden. Ruterne er niveau-inddelt, ligesom du kender det fra skiløjper. Via Edge-computeren får du nem adgang til al nødvendig information om ruterne, uden brug af din telefon. Yderligere er der nu både installeret alarm og “Find my Edge” i cykelcomputeren.

cykelcomputer

2.399,00 kr